Själv vattnande blommor och otrevlig snickare. 

I söndags så började det rinna in vatten över fönstret i min älskade hall. En stor sjö (eller, ja ja, en pöl i allafall) flöt på min nya fina fönsterkarm. Jag fick fullkomlig panik och skickade genast ett foto till den mest sakkunniga människan jag känner. Nämnligen Glenn, han som satte in fönstret där för ganska så exakt ett år sedan.


Jag skrev ett långt sms om att jag skulle kontakta ”fuskbyggarna” på tv så att den där gubben som är med i det där programmet skulle komma hit och rulla en kula på fönsterbrädan och säga att det är det absolut värsta han någonsin sett. Precis som han gör och säger i varje avsnitt. (ALLT kan väl inte vara det värsta man har sett??) Sen skulle tv-teamet hålla på och skugga honom och kartlägga hans vardag för att sen, när han minst anar det, konfrontera honom och fråga HUR han kan göra så här mot en stackars familj. Även det precis som dom gör i varje avsnitt. Inte för att jag för en sekund trodde att det faktiskt var Glenn som gjort något fel. Men någon måste jag ju lägga skulden på och Glenn verkar relativt tålig så det fick ju bli han.

(Det kan ju iofs vara så att jag i det där smset bara skrev att det läckte in. Vilket han nog alldeles själv såg med allra största tydlighet på bilden jag skickade med) 
Glenn blev så rädd att han lovade att komma redan dagen efter och kolla vad det var som gjorde att det rann in. Men modet svek honom (eller kanske snarare minnet) så han kom först igår. Och då passade han på att smyga sig hit när jag inte var hemma. (Han vågade väl inget annat kan jag tänka) Att ha Glenn till att titta på saker kan innebära fara. Trogna läsare minns väl vad som hände när han kom hit för att titta om en balk var bärande. Den balken flög all världens väg i hans framfart. Jag har aldrig, varken förr eller senare, sett någon ”titta” så effektivt som han.

Nå väl, denna gången la han dock band på sig och tittade lite försiktigare och ringde sen för att ge mig dommen. Ovanför fönstret sitter en balkong. (En helt onödig balkong som enbart används för att gå ut och rista en matta på då och då) vid balkongen har fasaden spruckit och där har vatten trängt in som sen har letat sig neråt i väggen där det har frusit och fått väggen att expandera så att den buktar ut. (håller huset på att bygga till sig själv???) och ”sprängt” tegelstenarna. När isen sen tinar så rinner vattnet in och ner vid fönstret. Det som är ”bra” med det är att om jag har en blomma i just det fönstret så behöver jag inte vattna den. Det sköter huset själv. Det dåliga är att huset visst inte mår så bra av att aggera vattenkanna. 

Det var ju inte direkt något roligt besked att komma med och jag får ångest i hela kroppen och tror att hela gaveln på huset ska trilla ut (eller in) vilken sekund som helst!! Jag hade ju hoppats och önskat att Glenn skulle ringa upp mig för att säga ”hoppsan, där var visst ett litet hål. Jag har tätat det nu och problemet är löst” Att ringa och (mellan raderna) meddela att mitt hus håller på att explodera och att min ekonomi pga det kommer att haverera tyckte jag inte var varken trevligt eller snällt. Alternativt kunde han fått lov att säga att allt berodde på varmluftspumpen som Stoby Måleri har satt in. Så att jag hade kunnat lägga skulden på dom och tvingat dom att åtgärda problemet. Men allt beror tydligen på ”bristande underhåll” av fasaden. För vi har verkligen inte sett problemet uppe på balkongen och därför inte åtgärdat det i tid.

Nog dags att börja köpa lotter, spela på hästar, lotto och allt annat som (om man har en sju helvetes tur) går att vinna pengar på. Jag kommer ha en obeskrivlig ångest tills detta är åtgärdat!!!

triss_23313038

En kommentar till “Själv vattnande blommor och otrevlig snickare. ”

  1. Mamma och jag har spelat på lotto till i kväll, så du kan få en eller två miljoner när vi vinner imorgon eller nä det tar nog några dagar extra innan man får in pengarna på kontot men så fort dom är på kontot. Kramizar från Trellehulla .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *