Städning och rädsla för nakenhet

Nej nu jävlar!! Nu får du skylla dig själv Robban. Nu hamnar du i bloggen!!!

Jag är, som jag alldeles säkert har skrivit om innan, ganska så pedant med hur det ser ut i min garderob. Allt ska ligga i snygga, vikta och prydliga högar. T-shirts för sig, linnen för sig, byxor för sig osv. På så sätt får jag en enkel överblick av vad jag har när jag står där och ska välja ut klädsel för dagen. Och har jag haft kläderna på mig en dag så åker dom i tvätten. Är det använt så är det smutsigt enligt mig. Tänk bara på hur mycket döda hudceller, svett partiklar och annat äckligt som har satt sig i kläderna efter en dags användande!!

Jag vet att många tycker att det är löjligt (hur man nu kan tycka att det är löjligt att vara ren?? 🤔) Men det struntar jag i.

Robban är inte som jag! Han kan ha samma kläder i flera dagar. Och ibland säger jag till honom att ett plagg är smutsigt och att han inte får lov att ha det på sig. (Ja, han är hårt hållen min stackars make) Då ”försvarar” han oftast sig med att ”Jag tog den på mig igår” som om jag överhuvudtaget ens frågade när han tog den skitiga tröjan, byxan, skjortan eller vad det nu må vara. Släng kläderna i tvätten om du inte vill att jag handgripligen trycker in kläderna i tvättmaskinen medans du fortfarande har dom på dig!!

Ofta när jag beordrar Robban att byta ett plagg så påpekar han att han knappt har några kläder. (Som om det var något jag frågade om??) Varje gång så påpekar jag att om han bara städar sin garderob så lär han nog hitta mer än han anar. För där är en väldigt stor olikhet mellan mig och Robban. Medans mina kläder ligger vikta snyggt och prydligt i högar. Så ligger hans rullade och knölade i ett enda stort kaos. T-shirts, shorts, tröjor och byxor i en enda salig blandning.

Idag så tog jag tag i att organisera ”lite” i hans garderob. (Trots att jag sagt till mig själv att jag inte ska göra det!!) På så sätt kan jag ju rensa ut kläder som jag inte tycker att han ska ha kvar i sin ägo. Frågar han sen efter dom så kan jag bara rycka oförstående på axlarna, se väldigt oskyldig ut och säga att nej, se den tröjan har jag då inte sett till. (Att det plötsligt är ordning och reda i garderoben kan iofs avslöja att jag är väldigt skyldig 🙈)

Jag raffsade ut alla Robbans kläder och startade det mycket tidskrävande arbetet med att vika allt snyggt och lägga det snyggt och prydligt. Och herre guuuuud vad kläder den människan har!!! Om vi skulle ta en liten titt på tex. t-shirt utbudet. OM Robban skulle byta t-shirt varje dag så skulle jag kunna strunta i att tvätta i mer än en hel månad!!! Trots att jag rensade ut en hel del som jag tyckte hade gjort sitt så har han 33 t-shirts. TRETTIOTRE!!! Och då har jag inte räknat in hans piké tröjor som han oxå har en hel del av!!

Sommar shorts lider han inte heller brist på för det har han 20 par av!! Och då har jag enbart räknat typ jeans shorts!!

Jag förstår verkligen inte vad den människan är rädd för?? Han vet att jag tvättar mer och oftare än dom flesta människor så han kan ju inte vara rädd för att det ska bli tomt i garderoben för att jag glömt att boka ”tvätt tid” Jag börjar nästan undra om det var så att han inte fick ha kläder som liten så att det nu har blivit lite av en mani att ”hamstra” just kläder?!

När jag ändå var igång med röjningen så tog jag även tag i hans arbetskläder.

10 långärmade tröjor

21(!!!!) T-shirts

3 långbyxor

8 shorts

Hur många arbetsdagar på en vecka har den människan egentligen?!?!? För självklart så ligger det ju även arbetskläder i tvätten och jag förmodar att han även har kläder på sig idag.

Nå väl. Nu är det iallafall städat, rensat och röjt och jag känner en härlig ro i själen av att veta att allt nu ligger snyggt, prydligt och organiserat………..tills Robban tar ett klädesplagg nästa gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *