Stress och studentplanering

Det finns egentligen så oerhört mycket jag har velat skriva om den senaste tiden, men jag har helt enkelt inte tagit mig tiden att göra det. Det är så otroligt mycket som har rört sig i mitt huvud den senaste tiden. (Ja, tro det eller ej) Benjamin tar snart studenten (!!!!) Och jag känner mig mer och mer stressad inför det för varje dag som går. Benjamin är (som vanligt) lugnet själv inför det som kolla skall. 

Jag vet att det är meningslöst att stressa upp mig för studenten kommer galopperande oavsett om jag stressar upp mig eller inte. Men det är ju bara sådan jag är. Så fort något stort ska hända så är jag livrädd för att tappa kontrollen och då stressar jag upp mig. Jag verkligen hatar mitt kontrollbehov. Men jag vill ju att allt ska bli perfekt. Studenten är ”once in a lifetime” och jag vill att Benjamin ska bli nöjd och känna att det är hans alldeles egna dag. (Vilket han kommer känna oavsett om allt är perfekt eller inte) 

Hade det bara varit möjligt så hade jag haft all mat färdiglagad, dukningen klar, och ”champagnen på kylning. Men vissa saker måste jag tydligen vänta med.

Student mössan är beställd och levererad. En svindyr mössa som jag (eftersom jag känner Benjamin) är beredd på kommer vara försvunnen innan han hunnit sjunga första versen om studentens lyckliga dar.

Jag får nästan en tår i ögat när jag tänker på hur stilig han kommer vara med denna på huvudet ❤

När vi beställde mössan så gick man även med ett champagneglas med gravyr.

Det glaset kommer vara i skärvor innan Benjamin hunnit få slipsen knuten. Varför inte göra glaset i plast till en sådan dag? Ut över detta så gick man även med en visselpipa, en megafon och lite annat ”bra att ha” Ärligt talat, hur tänkte dom där? Tror dom inte att en student (och då framförallt vår student) kommer kunna föra ett öronbedövande oväsen utan hjälpmedel? Men dom har kanske i och för sig tänkt att dessa ”hjälpmedel” ska vara för att spara något på rösten så att den orkar med hela dagen och kvällen.

Studentplakatet är beställt och levererat.

Ja, idag hade jag inte tagit en sådan bild på ett litet barn. Men till mitt försvar så var det syrran som ”arrangerade” bilden och jag tog fotot. Jag var 22 år och skyller på att jag var ung och dum. 😬 (syrran som är äldre än mig var nog bara dum😂)

Tårta är beställd, för när Benjamin (kakmonster och gottegris) tar studenten så måste man ha tårta. Men även om jag kan baka tårta själv så har jag valt att betala någon annan för att göra den så att jag iallafall har EN sak mindre på min ”att göra lista” 

Jag inser själv i skrivande stund att det låter som att jag står helt ensam med allt medans Robban ligger på soffan och rullar tummarna. Men så är det självklart inte. Robban fixar och donar med det han kan, vilket nog inte är det lättaste eftersom jag har 

mina krav på att allt ska vara perfekt och på ett visst sätt. Jag har ju liksom allt klart i huvudet. Men han finns där och gör så gott han kan. Och när jag spottar, svär och fräser mot alla i min omgivning pga att jag håller på att rasa ihop av min egen byggda stress, så finns han där och tar tag i markservicen i vardagslivet. Allt det där som får stå på vänt när jag släpper allt för att fokusera på studenten. Han är min klippa, min prins, min pusselbit ❤

Jag försöker verkligen hålla mig lugn inför det här. Och än så länge så går det väl någorlunda, men ju närmare vi kommer desto värre kommer det att bli. Jag vill ju bara att Benjamin ska få den bästa dagen i sitt liv.

När detta väl är över så kommer jag troligtvis rasa ihop i en utmattad hög och lova mig själv att när Jonathan om 2 år tar din student så ska jag ha ett större lugn. Kanske kommer jag t.o.m tro på mig själv. Trots att jag innerst inne vet att jag om 2 år är samma söndertrasade vrak igen.

En kommentar till “Stress och studentplanering”

  1. Härligt att läsa känner igen sig själv för 4 år sedan.
    Allt Blir bra till slut det enda vi inte styr är vädret.
    All lycka till er med denna dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *