Swish och vuxenkänsla

Tiden går så obeskrivligt fort. Snart fyller Liam 12 år. TOLV!?!?! Det känns ju som om han precis var 7. Ett år till, sen är han tonåring!!! 😱 För ett litet tag sedan så berättade han att en kompis minsann hade fått ett alldeles eget bankkort. Och det ville Liam oxå ha. Jag frågade vad han skulle ha det till och han förklarade att han ville ha det till att betala i affären med och frågade samtidigt vad man annars hade ett kort till. Hrm…..jo, det hade han ju rätt i. Men jag (som inte riktigt vill gå med på att han börjar bli stor) hade hellre sett att han bad om en actionmangubbe eller ett nytt set lego. Jag tog upp frågan med Robban och vi kom överens om att det kanske var en bra idé. Så dagen efter när jag hämtade Liam i skolan så körde vi in på banken för att införskaffa detta hett efterlängtade kort. För att det ska finnas någin som helst mening med att ha ett bankkort så behöver man ju ha det kopplat till ett konto. Så kvinnan på banken hjälpte oss att öppna ett ungdomskonto. (Ungdom???? Min lilla, lilla pojke) Hon förklarade att man till detta konto kunde koppla både swish, bank id och internet bank. Och att man även alldeles gratis kunde få ett vanligt id kort. Det var väl lika bra att köra på rubbet tänkte jag. Även om jag inte riktigt kan se några tillfällen där en 12 åring ens behöver legitimera sig. Men gratis är gott tänkte jag. Och Liam tyckte att ett id kort i ägorna lät väldigt vuxet.

När allt var klart så fick Liam genast sin allra första swish (av mig) och hans lycka fann inga gränser. Han ville genast prova sin nya app och bestämde sig för att skicka iväg en swish till sin pappa. En hel krona skickade han iväg och skrev i meddelande rutan att han nu hade en alldeles egen swish. Sen gjorde han det samma till mormor och hoppades på att dom båda skulle fatta ”piken” Det gjorde dom och skickade tillbaka en swish till honom. (Dom var dock något generösare än vad han hade varit. Jag kanske oxå skulle skicka iväg en krona till dom🤔) Att en kille kan bli så lycklig av att få en enkel liten app. Men jag antar att det är den där känslan av att ha blivit stor som skapar en del av denna lycka. Hos mig skapar den enbart ångest!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *