Vardag och snigelfart

Det var nästan en hel månad sedan som jag skrev sist. Men det har hänt en del saker som varit och är extremt jobbiga och som gjort att jag inte riktigt har kunnat blogga på som om allt var som vanligt. Det har känts så fel på något sätt. Och även om en del av mig har velat skriva om det jobbiga så har jag inte kunnat. Men samtidigt som jag (och hela familjen) har brottats med det jobbiga så måste livet och vardagen ändå på något sätt gå vidare så normalt det bara går. Så vi kämpar på.

Men med detta på axlarna så har badrumsrenoveringen gått på sparlåga. Det har liksom inte känts viktigt. Vad spelar ett nytt badrum för roll när det känns som om hela livet i övrigt rasar samman? Men vi har ändå kämpat på, om än i snigelfart.

Trots allt så har vi ändå kommit en ganska så bra bit. Alla dom största och jobbigaste sakerna är gjorda och vi börjar så sakteliga att närma oss ”slutet”.

Vi har reglat och riktat de minst sagt sneda väggarna. (Fanns det verkligen inte vattenpass när huset byggdes??) Installerat golvvärme (som vi från början inte ens skulle ha) och dragit om all el. (Ja inte vi men elektrikern) det har sågats, gipsats, skruvats, fogats, våtrums behandlats flytspacklats och en massa annat.

Vårt gamla fönster som från början var i klarglas och därför prytt med ett ”vackert” konstverk för insyns skydd har bytts ut mot ett nytt och frostat. Hur tänkte man på den tiden då man satte in fönstret. Ett fönster i duschen och som dessutom är i klarglas så att grannarna kan sitta och glo när man duschar?!?!

Jag kommer att sakna det gamla målade fönstret lika mycket som jag saknar hjärnhinneinflammationen jag hade 2004!!

Golvmattan har kommit på plats och lika så ”vattentanken” till framtida toastolen.

Nästa steg är (tror jag) att bygga för ”vattentanken” och sen sätta väggmattan innan inredningen kan komma på plats så att vi har ett fungerande badrum igen. I denna takten så räknar vi med att vara klara typ veckan innan julafton 🤣

Men den som väntar på något gott……

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *