Vinterrustning och inköpslista 

Om man ska tro på vad man hör så kommer det snart snö. En jävla massa snö sägs det. Innan den är här så vill jag hinna ”rusta” familjen för kommande vinter. Så idag skulle jag och 2 söner sticka upp till Kristianstad och jaga snygga, varma och bra vinterskor.

Robban, som jobbar i Bjärnum ett par dagar, kom idag hem på frukosten. Jag berättade för honom om våra planer. När man säger Kristianstad i Robbans närhet så hör han BILTEMA och slänger sig genast, exalterat, över sin katalog och börjar skriva ner en inköpslista att skicka med mig. 

Jag vet inte varför han fick för sig att jag skulle till Biltema. Mycket har dom där. Men inte skor…..vad jag vet. 

Det heter alltid (med ett väldigt ömt tonläge) ”Kan du köpa lite saker till mig?” Och så tror man att man ska springa in lite snabbt och köpa en liten däckventil eller liknande. Men istället får man en lista på 35578 delar som i slutändan, efter lite tid i garaget, kan resultera i en hel bil.  Man blir lika chockad varje gång man får den där ”lilla” listan. Plötsligt förstår jag tomten när han får se barnens önskelistor. 

tomte

Nå väl, jag plockade tålmodigt ihop allt han hade på den där listan (så nu har vi snart ny bil) så att han skulle ha annat att tänka på än hur mycket pengar jag gjorde av med idag. Men nu har iallafall 2 av 3 barn nya, snygga och varma skor inför kommande snöväder. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *